Piekberging Haarlemmermeer

De Piekberging Haarlemmermeer is een piekberging tussen Abbenes en Buitenkaag naast de A44 die medio 2025 wordt opgeleverd. Het doel van de piekberging is opvangen van overtallige water uit het Haarlemmermeer. Dit om te voorkomen dat waterwegen overlopen of in het slechtste geval dijken doorbreken door te hoge waterstanden. De verwachting is dat de piekberging gemiddeld eens in de 15 jaar wordt ingezet om overtollig water te bergen.

 

De werkzaamheden voor de piekberging bestaan onder andere uit het aanbrengen van 3,8 kilometer kade en onderhoudspaden. Het realiseren van ongeveer 7 kilometer watergangen, het bouwen van verschillende in-, uit- en doorlaatconstructies, één verkeersbrug en vijf landbouwbruggetjes.

 

In opdracht van de combinatie KWS Infra Amsterdam-Utrecht en Van Hattum en Blankevoort verzorgde Marsé Montage alle voorkomende staalwerken, waaronder roostervloeren en deksloven.

 

STALEN DEKSLOOF OP DAMWAND

Deksloven zijn de spreekwoordelijke puntje op de i van veel infrastructuur en waterbouw projecten. De stalen deksloven worden op de damwand geplaatst en zorgen voor een strakke, veilige en nette afwerking. Marsé Montage is gespecialiseerd in de productie van stalen deksloven en levert stalen deksloven op maat.

Categorie
Waterwerken
Tags
Haarlemmermeer, Staalwerk